En stor spandfuld æbler

Chocolate chip cookies med m&m’s

20151122_094038_top

I går havde den mindste af mine drenge, Marcus og jeg total kvalitetstid da vi var alene hjemme. Jeg havde spurgt ham hvad han godt kunne tænke sig at lave og han sagde uden tøven ”Bage!” hvilket jo egentlig passede mig rigtig fint. Han ville gerne have en stor cirkuskage, men det var måske lige i overkanten til en almindelig lørdag formiddag. Den må vi komme tilbage til en anden gang. Kunne måske være en mulighed til hans fødselsdag når han bliver 3 år i marts.

Men tilbage til lørdagsbageriet. Cirkus kunne vi ikke klare, men lidt farverigt blev det da alligevel for vi lavede store Chocolate Chip Cookies med m&m’s. Vi lavede dejen inden middagsluren og så kunne den lige stå på køl og sætte sig mens han sov.

Da han var vågnet var det tid til at fordele dejen ud i lige store klumper. Marcus synes faktisk at det var sjovere at spise m&m’s, så han fik nogle i en skål ved siden af så det ikke endte med at vi kun havde dej tilbage. Jeg hjalp ham med at trille klumperne til kugler da han rullede dem til pølser i stedet for. Men al begyndelse er jo svær.

20151121_144029

Da de kom ud af ovnen var det rigtig svært at vente på at de kølede af, men de skulle have tiden til at blive sprøde. Men de smagte super godt. De var sprøde i kanten og lidt bløde i midten.

20151122_094109

Opskriften kommer lige her:

Chocolate Chip Cookies
140 g blød smør
120 g sukker
140 g farin
1 æg
240 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
½-1 tsk salt*
200 g m&m’s (jeg brugte 100 g + 100 g chokolade chips fra Dr. Oetker)

*Mængde af salt er alt efter smag – jeg brugte 1 tsk og det var måske lige nok – prøver med mindre næste gang.

Sådan gør du
Pisk ved lav hastighed smør, sukker og farin sammen til en ensartet masse.
Tilsæt æg og pisk igen.
Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen og tilsæt blandingen lidt af gangen, mens der piskes ved lav hastighed.
Vend chokolade i dejen og bland det godt i.
Kom dejen på køl min. 1 time eller indtil den er helt afkølet.
Del dejen i klumper á 50-55 g og rul dem til kugler og sæt dem gerne på køl igen inden de skal i ovnen.
Sæt nu kuglerne på en bageplade med bagepapir med god afstand mellem dem.
På en almindelig bageplade kan der være 8 stk.
Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader i 16 minutter (skal de være helt sprød skal de have 17 min)
Lad dem afkøle med bagepapir på en bagerist i ca. 15 min og derefter tages de af bagepapiret og afkøles helt på bageristen.
Opbevar i lufttæt boks

Ud af en portion bliver der ca. 16 cookies med dia. på 9-10 cm.

Velbekomme!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En stor spandfuld æbler