Cupcakes i børnehøjde
I dag var drengene og jeg alene hjemme, så tænkte at det var deres tur til at bage lidt. Fik arrangeret det hele i skåle så det var lige til at blande sammen og kun med ganske lidt hjælp fik de lavet nogle lækre kager.
Opskriften de gik ud fra var en klassisk banankage tilføjet store chokoladestykker
Banankage
3 æg
170 g sukker (ca. 2 dl)
2 tsk vaniljesukker
125 g hvedemel (ca. 2 dl)
1 tsk bagepulver
100 g smeltet, afkølet smør
1 moset banan (jeg brugte 3 for at få en ekstra god smag af banan)
Chokoladestykker
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret. Vend den mosede banan i. Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen. Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle. Fordel overtrækschokoladen på kagen.
Ca. 55 min. ved 175° – traditionel ovn.
Så passede det med at kagerne kunne bages og køles af mens der blev sovet middagslur. Da alle havde fået øjne igen var det tid til at pynte dem. Jeg havde lavet en enkel vanillefrosting som jeg sprøjtede ud med en stjernetyl og derefter kunne de putte alt det krymmel, kugler og stjerner på som de havde lyst til. De tog dog opgaven en smule mere seriøs end jeg havde forventet og den store sad møjsommeligt og puttede én ting på ad gangen. Og jeg troede jeg var perfektionist!? Den mindste derimod synes dog det var sjovere at smage på krymmelen og spise frostingen. Da de havde pyntet to hver var det som om at tegnefilmen kaldte mere, så jeg måtte pynte resten færdige – dog i samme farvetema som de selv var gået i gang med.
Synes de var super dygtige og klarede det rigtig godt. Der skal nok blive et ar gode bagere ud af dem engang.
I får lige opskriften på frostingen her
Vanillefrosting
75 g smør
250 g flormelis
1 tsk vanilleessens
1-2 spsk mælk (hvis der ikke bruges frugtfarve)
Ingen kommentarer endnu