Det hemmelige kageprojekt

Opskrifter på bunde

Flere har efterspurgt opskrifter på bloggen og dem deler jeg da gerne med jer.

Som standard bruger jeg alm drømmekage som bunde da den er sød og en kage alle kan lide og den er nem at tilbasse ens behov ved fx at tilføje bær eller chokolade eller hvad man nu har lyst til.

Drømmekage fra Brovst
4 æg
300 g sukker
250 g hvedemel
1 tsk vaniljepulver
2 dl mælk
50 g smør

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen.
Vend det forsigtigt i dejen drysset gennem en sigte.
Varm mælk og smør (lillefingervarmt) og vend det forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 5
 x 22 x 30 cm) og bag kagen midt i ovnen.
Bagetid ca 20 min ved. 225 grader

Hvis man ønsker at farve sin bund kan en del af mælken erstattes med frugtfarve. Sidst jeg farvede en bund brugte jeg ca 1 dl farve og 1 dl mælk. Farven blandes sammen med den lune mælk og smør inden den vendes i dejen.

Derudover har jeg brugt chokoladebunde, hvor jeg har tilføjet chokoladestykker. Dette er en opskrift, som jeg har fået af min veninde som plejer at lave cupcakes af den. Den er simpelthen så god.

Svampet chokoladekage
250 g hvedemel
1 tsk natron
230 g sukker
50 g kakaopulver
1 tsk vanillesukker
1,25 dl mælk
1 dl flydende margarine
2,5 dl A38
1 æg
De tørre ingredienser blandes sammen og kommer igennem en sigte, så der ingen klumper er.
Pisk de våde ingredienser kort sammen med et piskeris, kun sådan at massen er ens.
Fold derefter de tørre ingredienser i de våde, fold forsigtigt! Ellers går luften ud af massen.
Fold kun lige til de tørre ingredienser er fugtet.
Kom i en lille bageform på ca. 25×25 cm og bag i 13-15 min ved 175 grader i en forvarmet ovn.

Tilsæt lige det hjertet begærer eller undlad kakao og lav dem til vanillecupcakes m. diverse bær eller chokolade etc.


Lige nu er jeg på jagt efter den ultimative banankage som vil være perfekt til bunde. Når jeg har fundet den der fungerer og smager bedst, skal jeg nok lægge en opskrift op.

20151011_153803

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det hemmelige kageprojekt