Hindbær- og lakridskys 

En gammel klassiker i nye klæder

I min brainstorming på alle mulige sjove og specielle kager, sagde min mand forleden til mig ”Årh jeg så lige en kiksekage på facebook i dag – kan du ikke lave sådan én?” Han kunne fra sin barndom huske at hans farmor tit havde lavet den, så han var blevet helt nostalgist. Må da også indrømme at jeg heller ikke selv havde smagt den siden jeg var barn, så det skulle ikke tage lang tid at lave sådan en kage.

Jeg søgte lidt på nettet for at finde den rigtige opskrift på en god gammeldags kiksekage, men faldt faktisk over en nyere og modaniseret udgave og tænkte at den skulle have et forsøg – og så måtte vi jo se om han kunne smage forskel fra den smag han huskede og den nye udgave.

Jeg fandt opskriften på cutecarbs.com, men for nemhedens skyld får i den også lige her:

Kiksekage
300 g mørk chokolade
1 dåse kondenseret mælk
35 g smør (saltet)
Firkantede vaniljekiks (ca. 18-22)

Sådan laver du kiksekagen

Beklæd en aflang form med husholdningsfilm. Hak chokoladen groft og smelt den sammen med kondenseret mælk og smør i en gryde. Rør i massen – når den er jævn og glat, er den klar. Byg kagen: Begynd med et lag chokolademasse i bunden af formen, så et lag vaniljekiks og fortsæt. Jo flere lag jo pænere kiksekage! Slut af med et lag chokolade og drys med grofthakkede pistacienødder eller hasselnødder. Sæt kiksekagen tildækket på køl – gerne natten over.

Jeg havde dog i stedet for kondenseret mælk fået købt en dåse karameliseret mælk, men tænkte at det måtte komme an på en prøve. Hvis man koger kondenseret mælk bliver det jo til karamel, så i sidste ende måtte det jo give næsten det samme resultat. Men balndingen af karamel og mørk chokolade er helt fantastisk og gør at konsistensen er lidt blødere, men stadig fast.

Med hensyn til smagen at dømme, så var den så tæt på den klassiske at man blev sendt tilbage til barndommen igen. Eller måske er vi bare blevet gamle og har glemt hvordan den faktisk smagte. Men denne nye opskrift kan i hvert fald anbefales og det er ikke sidste gang den bliver lavet.

kiksekage1

Kiksekage2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbær- og lakridskys