Opskrifter på bunde

Opskrifter på mousser

Når man skal lave en lækker kage er det vigtigt at indholdet i kagen giver hinanden det rette modspil. Derfor vælger jeg for det meste en sød og en syrlig mousse til en forholdsvis neutral bund, som ofte er en almindelig drømmekagebund. De seneste mousser jeg har lavet var en blåbærmousse og en limemousse. Limemoussen bruger jeg rigtig tit da den er god til at give alt det søde et godt modspil og så smager den næsten som min bedstemors citronfromage. Whats not to like? Jeg skal nok løbende lægge opskrifter ind efterhånden som jeg prøver nye, men i første omgang må i nøjes med disse to.

Blåbærmousse
3,5 blade husblas
250 g frosne blåbær
2 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. citronsaft
2 dl piskefløde
1,5 dl græsk yoghurt

Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter.
Kom blåbær, flormelis, vaniljesukker og citronsaft i en gryde.
Giv det et lille opkog. Blend blåbærmassen (fx med en stavblender).
Hæld blåbærmassen i en si, og pres den igennem sien, til der kun er skind tilbage.
Hæld blåbærmassen tilbage i gryden, og varm den ved svag varme i et par minutter.
Vrid den udblødte husblas fri for vand, og opløs den i massen.
Afkøl blåbærmassen helt – stil det eventuelt i køleskabet i 15 minutter.
Pisk fløden til en let skum – det er vigtigt ikke at piske for længe.
Tilsæt herefter græsk yoghurt og pisk godt igen.
Hæld den kolde blåbærmasse i cremen, og bland det godt sammen.
Smag til, og tilsæt eventuelt mere flormelis.


Limemousse
4 dl Piskefløde
2 dl Creme fraîche
2 dl Yoghurt Natural
1 1/2 dl Sukker
2 tsk Revet skal af økologisk lime
1 dl Lime saft (ca. 4-6 limefrugter)
6 Blade husblas

Start med at piske fløden stiv. Pisk derefter creme fraîche, yoghurt og sukker sammen ved lav hastighed, indtil sukkeret er opløst.
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kram vandet fra og smelt det i limesaft og -skal og afkøl det.
Rør husblas-lime i yoghurt-blandingen i en tynd stråle og rør hurtigt.
Vend til sidst flødeskummet i.
Cremen sættes på køl et par timer til den er stiv nok til at lægge i kagen.

I limemoussen erstattede jeg dog de 2 dl creme fraise og 2 dl yoghurt naturel med 4 dl græsk yoghurt da det var det jeg havde i køleskabet. Nogle gange bliver man nødt til at erstatte lidt og forsøge sig lidt frem ellers kan man købe sig fattig i ingredienser og det er jo ikke meningen.

20151024_142427

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrifter på bunde