Chocolate chip cookies med m&m’s

1000 besøgende

20151122_094742_top

WAUW, det er kun lidt over en måned siden jeg startede bloggen og alligevel har der været over 1000 besøgende forbi og læse. Det er jo for vildt! Det bliver fejret i det lille hjem med min yndlingskage: TRÆSTAMMER.

Har altid haft en svaghed for bagerens træstammer, så satte mig for at finde den ultimative opskrift så jeg kunne lave dem selv (så ved jeg trods alt hvad der er i) Jeg fandt en opskrift hos Cute Carbs og den lød virkelig lækker og jeg må sige at jeg behøver ikke lede videre for den levede op til alle forventninger – og mere til. De var simpelthen så gode at jeg næste gang laver dobbeltportion.

20151122_094742

20151122_094851

I får lige opskriften her med mine små modifikationer

Træstammer
400 g kagerester*
100 g almindelig marcipan
100 g mørk chokolade
1 spsk kakaopulver
1 spsk hindbærmarmelade
2½ spsk romessens

*Jeg brugte resterne af en chokoladekage, lilla drømmekagebund og Liv’s nøddebund med saltkaramel – Fantastisk kombi i øvrigt!

Fremgangsmåde til træstammer
Smuldr kageresterne i en blender. Rør marcipan, smeltet mørk chokolade, kakaopulver og hindbærmarmelade og kageresterne sammen til en fast masse – rør gerne i en rørmaskine (jeg brugte dog håndmixer og æltede det til sidst godt sammen i hånden). Smag massen til med romessens. Sæt massen på køl til den har sat sig.

Del dejen i fire stykker og tril fire lange pølser – mine var ca. 2,5 cm i diameter og 20 cm lange. Opbevar træstammerne på køl, mens du laver marcipanovertrækket.

 Marcipanovertræk
200 g marcipan

25 g glukosesirup
90 g flormelis

Sådan gør du
Rør alle ingredienserne sammen i en røremaskine.
Del marcipanmassen i fire stykker og rul den tyndt ud.

Sådan laver du træstammerne
Pak de fire pølser ind i den udrullede marcipan

Skær træstammerne i mindre stykker (mine var 5 cm)
Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad
Dyp enderne af træstammerne i smeltet chokolade. Og wupti så er der fine træstammer og ingen kagespild! Opbevar træstammerne på køl – de holder sig længere og smager helt klart bedst, når de er helt kolde.

Prøv dem, de er virkelig lækre…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chocolate chip cookies med m&m’s